lauantai 1. heinäkuuta 2017

RIP Kahvia ja kosmetiikkaa 2012-2015

Blogi sai kokea oman katastrofinsa 30. kesäkuuta 2017 kun Photobucket ilmoitti, ettei salli enää suoralinkitystä ulkopuoliselle palveluntarjoajalle.

Minulle se tarkoitti, että aktiivisimman blogiajan kuvat 2014-2015 olivat kadonneet. Toki kuvat saa näkymään, jos on valmis maksamaan premium-tilistä $ 400. Minä en ole.

Sen vuoksi päädyin poistamaan näkyvistä kaiken blogimateriaalin, joka on julkaistu vuosina 2012-2015. Ihan ensimmäiset postaukset olen kyllä tallentanut bloggerin kuvatilaan, mutta en halua niitäkään pitää esillä jos välistä puuttuu todella suuri määrä postauksia.

Käytin Photobucketin maksullista tallennustilaa 2014-2015 blogikuvien tallentamiseen ja linkittämiseen. Blogin hiljentyessä en uusinut maksullista tallennustilaa, mutta kuvat näkyivät edelleen maksuttomallakin versiolla. Nyt Photobucketin käyttöehtoihin on tullut pykälä jonka mukaan sieltä ei saa linkittää 3. osapuolen sivulle ilman maksullista premium-tiliä, jonka vuosimaksu on ylläoleva $ 400.

Luonnoksissa on tällä hetkellä 924 postausta joiden palautus on äärimmäisen epävarmaa. Minulla ei ole aikaa tallentaa jokaista julkaisemaani blogikuvaa uudelle palveluntarjoajalle (tai bloggeriin) ja päivittää jokaisen postauksen kuvia uudelle linkitykselle.

Postaukset ovat luonnoksissa sillä pienellä toivonriekaleella, että Photobucket muuttaa yllättävää linjaustaan suoralinkityksestä ja palauttaa näiden tilien linkitykset aikaisempaan.

Tälläiset kierrepallot jotka tulevat täysin selän takaa saavat kyllä pienen bloggaajan sanattomaksi.

Juuri ennen 1000. postausta minulla on yhtäkkiä 40. postausta.  Itku.

Kommentointi suljettu roskapostin vuoksi.

8 kommenttia:

 1. Jestas sentään. Miten tällaiseen voi varautua? Ihan käsittämätöntä. Toivottavasti muuttavat linjaustaan että saat kuvasi ja postauksesi palautettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastin vielä sähköpostitiedot ja ainakaan minulle ei ole Photobucketilta tullut mitään varoittavaa/tiedottavaa yhteydenottoa muutoksesta. Tilanne ei minun kannaltani olisi paljoakaan muuttunut, sillä en ole pariin vuoteen käyttänyt Photobucketia ensisijaiseen kuvien tallentamiseen. Olo on siitä huolimatta petetty. Monet ovat käyttäneet Photobucketia vuosia nimenomaan sen vuoksi, että palvelu sallii ns. suoralinkittämiseen ulkopuoliseen palveluun. Kirpaisi aika paljon naksutella postauksia luonnoksiksi.

   Poista
 2. Perseestä. Ihan uskomatonta. Poistaisin varmaan oman blogin jos noin kävisi! Vatuttaisi ihan käsittämättömän paljon. Ymmärrän täysin ettei ole aikaa palautella vanhoja kuvia mutta on tämä kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen viimeiset pari vuotta ollut tosi epäaktiivinen. Vuodet 2014-2015 olivat mulla bloggauksen kannalta kuitenkin todella tärkeitä ja kehityin omasta mielestäni silloin kaikista eniten. Tuntuu kamalalta ettei mulle jäänyt niistä vuosista mitään "näytettävää". Toki niissäkin postauksissa oli superpaljon sellaisia meikkejä joita katsoin nyt "mitä ihmettä oikein ajattelin" -fiiliksillä, mutta ne kamalatkin meikit olivat osa sitä matkaa.

   Tokihan kuvat ovat edelleen olemassa kuvakansioissa, mutta mulla on nykyisellään hädintuskin aikaa tehdä edes uusia postauksia, saati sitten päivittää vanhoja.

   Poista
 3. Aivan käsittämätöntä tuollainen touhu Photobucketilta. Harmittaa sun puolesta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en voi sanoa ymmärtäväni. Kohtuullisuuden nimessä olisin ollut valmis maksamaan muutaman kympin käyttöoikeuksista. Valitettavasti hinnoittelulla rajataan pienet toimijat täysin ulos.

   Poista
 4. Tää on ihan älytön juttu, toi summa vuodessa on todella kestämätön, ihan naurettava. Miksei vaikka 40 dollaria? Tuntuu melkoiselta rahastukselta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahastusta tämä varmaan onkin. Mut voisin kuvitella enemmän asiakkaita olisi jos hinta olisi 40 dollaria kuin tuo 400. Monet joutuvat tekemään niinkuin minä, eli toteamaan ettei ole varaa maksaa ja tili jää kokonaan käyttämättömäksi.

   Poista